Υπηρεσίες

  • Καθαρισμός καπνοδόχου τζακιού.
  • Καθαρισμός τζακιού (καθαρισμό καπνοδόχου) είναι η αφαίρεση του cresote (καπνιά) από τα τοιχώματα της καμινάδας και της "φούσκας" του τζακιού. Το cresote είναι προϊόν της καύσης, η μορφή και η ποσότητα του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (είδος ξύλου, υγρασία, επάρκεια οξυγόνου, κλπ). Στον καθαρισμό του τζακιού προσέχουμε τον τύπο της καπνοδόχου (πόσο ευαίσθητη είναι, χτιστή, αμίαντου, ανοξείδωτη, κλπ), τις διαστάσεις της και την μορφή του κρεόσοτου που υπάρχει, ώστε να επιλέξουμε τα κατάλληλα εργαλεία και μέθοδο για να πετύχουμε καλύτερο καθαρισμό χωρίς να προκαλέσουμε ζημιά στην καμινάδα.

    Ένα εξίσου σοβαρό τμήμα είναι και το κατά πόσο ο καθαρισμός αυτός προκαλεί αναστάτωση στο σπίτι. Η σχολαστική τήρηση της σωστής μεθόδου μας επιτρέπει να περνά απαρατήρητη η όλη εργασία στον χώρο του τζακιού.

  • Καθαρισμός καπνοδόχου καυστήρα κεντρική θέρμανσης.
  • Ο καθαρισμός της καπνοδόχου καυστήρα είναι η αφαίρεση των κατάλοιπων καύσης από τα τοιχώματα της καμινάδας. Η ιδιαιτερότητα της εργασίας αυτής έγκειται στην πολυπλοκότητα της διαδρομής από τον καυστήρα μέχρι την έξοδο (ύπαρξη στροφών κλπ). Συχνή είναι ανάγκη της κατασκευής θυρίδας καθαρισμού προκειμένου να είναι εύκολη η συλλογή των κατάλοιπων της καύσης.

  • Επισκευή ή αντικατάσταση διαβρωμένων καπνοδόχων καυστήρα.
  • Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει καμινάδες καλοριφέρ, ραγισμένες με σκουριές να "τρέχουν" σε όλο το μήκος ή σε τμήματα τους. Αυτό μας δείχνει ότι η διάβρωση έχει προχωρήσει αρκετά. Ανάλογα τον βαθμό της διάβρωσης μπορούμε να επιδιορθώσουμε ή να αντικαταστήσουμε την υπάρχουσα καπνοδόχο.

  • Τοποθέτηση αντιανεμικών καπέλων γερμανικού τύπου.
  • Ένας από τους βασικούς παράγοντες της καλή λειτουργίας του τζακιού είναι και το "καπέλο" που έχει τοποθετηθεί στο άκρο της καμινάδας. Στην ουσία αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε με την τοποθέτηση του κατάλληλου καπέλου είναι να εμποδίσουμε τον οποιοδήποτε άνεμο να επηρεάσει την λειτουργία του τζακιού μας. Γι' αυτό και όλα αυτά τα "καπέλα" χαρακτηρίζονται αντιανεμικά. Εμείς στην Kamine Service από την αρχή δώσαμε μεγάλη έμφαση στο θέμα αυτό προσπαθώντας να δώσουμε λύση στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Μετά από μεγάλη έρευνα και πειραματισμούς καταλήξαμε σε ένα γερμανικό "καπέλο" για το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα που δημιουργεί ο εξωτερικός άνεμος στην λειτουργία του τζακιού.